Betegszintű gyógyszerelés automatizálása a Szegedi Tudmányegyetemen

Betegszintű gyógyszerelés automatizálása a Szegedi Tudmányegyetemen

1700 ágy betegszintű gyógyszerelése több mint 2 mrd Ft éves gyógyszervolumen kezelésére. A rendszer bevezetésével folyamatosan növekszik a minőségi betegápolás színvonala.

Több intézményben felmerült a betegszintű gyógyszerelés bevezetése kapcsán az e-lázlap illetve a teljes ápolói rendszer (gyógyszerrendelés, betegadminisztráció, stb.) igénye. A kézell írott lázlapok félre olvasásából rendkívül sok félregyógyszerelés történik melynek monitorozását már több intézmény főgyógyszerésze és vezetése támoagatott melynek eredménye, hogy minden második gyógyszerelés hibás. Vagy a hatóanyag nem stimmel vagy a nem megfelelő napszakban van, különböző dózis problémák és interakciók, inkompatibilitásokat állapítottak meg a szakemberek. 
Idén, a 10 intézményben megvalósult automatizálás rendkívüli kihívásokat támasztott a gyógyszerészi és az ápolói szakmára egyaránt. Pár hónapos bevezetés alatt minden terápiát gyógyszerész is kontrollál és a rendszer a nagyon szigorú optikai ellenőrzést követően az ápolók által jut el biztonságban a betegekhez. A teljes folyamat monitorozása, ellenőrzése során további fejlesztések fogalmazódtak meg, nevezetesen az AI azaz a mesterséges intelligencia további pontokban történő bevezetése (e-lázlap, ápolói, és betegadminisztrációs programok).
 

ÉrdeklődésKeresés